• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/oykusilayazici
Okul Fotoğraflarım

Hopa-Trabzon_Ordu-Gresun Turu

ORDU - BOZTEPE – GİRESUN – GİRESUN KALESİ - TRABZON – AYASOFYA MÜZESİ – TELKARİ ATÖLYESİ – SOĞUKSU MEVKİ - ATATÜRK KÖŞKÜ – OF – SÜRMENE – UZUNGÖL

   Sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, rehberimizden aldığımız bilgiler eşliğinde Ordu kentinin sembolü olan Boztepe’ye Çıkmalı Şu Orduya Bakmalı sözünün mekânı olan Boztepe’ye çıkıyoruz. Ordu’yu ve Karadeniz’i ayaklarımızın altında hissedeceğiz. Serbest zamanımızın ardından kirazın anavatanı olan Giresun’a ulaşıyoruz. Giresun’dan geçerken bir yanımızda yakın tarihimizin bir parçası, Milli Mücadelenin önemli isimlerinden Topal Osman’ın Mezarının da içinde bulunduğu Giresun Kalesi (Panoramik), diğer tarafımızda ise Karadeniz’in tek adası olan Giresun Adasını (Panoramik) görerek Karadeniz’in en gelişmiş kenti olan Trabzon’a varıyoruz.

   13.yy da I. Manuel Komnenos zamanında yapılmış, 1572de camiye çevrilmiş, 1964 tarihinde müzeye çevrilmiş Kommenos Devletinin önemli eserlerinden biri olan Ayasofya Müzesini geziyoruz. Trabzon merkezde küçük bir gezinti yapıyoruz bu gezintide Trabzon’a has olan Telkari Sanatının örneklerini görebileceğimiz ve satın alabileceğimiz Telkari Atölyesi ve Mağazası gezintinin ardından Soğuksu Mevkiine doğru yola çıkıyoruz, burada bizi bir 20.yy şaheseri olan Atatürk Köşkü karşılıyor. Ulu Önder bu köşktü 1924 ve 1930’da iki kez ziyaret etmiş,1937 yılında burada kalmış, vasiyetinin bir kısmını da bu köşkte yazmıştır. Köşk’ün mimarisi ve bahçesi sizleri büyüleyecek. Atatürk Köşk’ü sonrasında, Sürmene’de bulunan Çay Fabrikamıza giderek Çay’ın dalından koparılıp bardaklarımıza gelişine dek izlediği süreci yerinde öğreniyoruz. Gıda Mühendisinden alacağımız bilgiler sonrasında dileyenler Hediyelik Çay ve Fındık alışverişini bu noktadan yapabilirler.

   Çay fabrikası ziyaretimiz sonrasında ise yine Sürmene denince ilk akla gelen unsurlardan olan Sürmene Bıçağı Atölyesine gidiyoruz. Sürmene Bıçağı hakkında da bilgilendikten ve alışverişimizi yaptıktan sonra, Türk Sivil Mimarisinin bölgedeki önemli örneklerinden olan Memiş Ağa Konağı’nı geziyoruz ve burada yöresel bal, peynir, tereyağı vb yöresel doğal ürünlerin alışverişi için serbest zaman veriyoruz. Türk ve Rum mimarisinin bu ortak şaheserinde çekeceğimiz muhteşem fotoğrafların ardından Karadeniz’in simgesi haline gelen Uzungöl’e hareket ediyoruz. Uzungöl’ü doyasıya yaşamanız ve öğle yemeğinizi almanız için sizlere yeteri kadar bol serbest vakit veriyoruz. Serbest vakit sonrasında, dileyen misafirlerimizle Ekstra Yukarı Kaçkar Yaylaları Turu yapıyoruz.

   Uzungöl’de gezimize minibüslerimize binerek devam ediyoruz. Yüksek Kaçkar Yaylaları programımız kapsamında, Karaster – Lustra – Yaylaönü Yaylalarını görmek üzere yola çıkıyoruz. Yol güzergâhımız üzerinde birçok yayla daha görme şansınız olacaktır. Karaster – Lustra- Yaylaönünde vereceğimiz molalarda fotoğraflar çekebilir birçok güzelliği aynı anda görebilirsiniz. Havanın sisli olması durumunda ise Demirkapı ve Haldizen Yayla gezileri gerçekleştirilecektir.  Yüksek yayla gezilerimiz sonrasında Uzungöl’e geri dönüyoruz. Uzungöl’den keyifli bir şekilde ayrılıp, otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.